Nuffnang..

Nuffnang

Sunday, August 29, 2010

Saya susah cari cinta

wah, tajuk entry yang mengugat kredibiliti saya sebagai seorang lelaki macho tp apakan daya, saya tergerak hati 100 km/j la pasal benda ni.. semua la suku sakat aku especially bapak aku la.. teringin bebenor la dia nak tengok aku ni bercouple.. haha, maklumlah usia semakin tua tp bab tangkap cintan ni mcm budak baru lahir je..

cousin aku pun selalu sound2 gak kat aku.. apesal aku ni bengap mentega betol la..?? nak cari awek pun susah giler ke... so dia pun ajar aku beberapa tips utk aku pratikkan nanti... tp aku langsung tak buat, hahaha.. loser betol kan.. antara ajaran yg dia ajar aku dulu adalah suruh jd adik angkat then boleh upgrade relationship tu ke tingkat yg lebih tinggi.. boleh jd ke skill gitu..?? yg penting dia dh kahwin coz ikot skill gitu la..

sapa yang saya suka sebenarnya..?? courtesy of this site..

susah bebenar la kan nak cari pasangan ni... dh la aku ni bukan jenis yang mudah jatuh cinta.. aku boleh cakap ada 3 tahap jatuh cinta yg ada pada aku... 1st, tengok sekejap terus minat tp akan lupa dlm hari tu gak.. 2nd, suka dan ada insiatif tok berkenalan tp just kenal gitu je... suka berhabis sampai gila bayang... yang nak sampai tahap moksya yg ketiga tu ada susah sikit.. aku pun tak taw.. nak pegi berubat kat bomoh siam mana ntah...

suka tu mmg suka la tengok perempuan cantik solehah tapi tak naik miang sampai on the spot terus nak couple.. aku pun bukan desperate mana pun nak cari awek ni... tak perlu nak berebut nak cari pasangan, my uncle pernah cakap time dh kerja nanti lebih banyak perempuan akan datang syok kat kita, hehe.. tp kalau dh nasib susah nak cari, apa kan daya, nasib badan..

aku coba untuk mengikut aku punya prinsip cinta ni.. 'cinta yang pertama dan terakhir'... tp benda ni pun susah gak.. tak pasal2 putus cinta, frust tertonggeng.. ingat tak kawan Sudan aku tu.. dia ni pun satu kisah.. asyik2 nak paksa org cari calon... tengok gambar aku ngn mana2 perempuan, dia suruh aku rembat... tengok aku buka blog kaum2 hawa, dia suruh aku rembat.. mmg takde kerja lain, haha...

ni la kawan Sudan aku tu..
"zein, if u stumble upon ur handsome picture here, i'm telling u this.. u will be among the 1st people to know that i have a calon later, dun worry..."

dh cukup la dgn pengakuan hujung minggu, aku nak buat kerja lu..

ciao cincau..

5 comments:

g0m0k9enDek said...

cinta pastikan ada k?

Hazwan said...

yeahhhh..cinta utk hafiz..jom cari cinta utk kamu

aReTikZ said...

Yezza.. Wa cadangkan.. cari cinta kalau dah nak kahwin.. Pinang terus.. Baru mantap bro.. Xpayah nak frust2 kalau xkesampaian.. ahakz..

Tomato Gurl's Life said...

insyaAllah ade jodoh nanti..tak yah pening2..hehe

FaMouS said...

good luck in finding your nemo! eh silap your love la~~ =D

Related Posts with Thumbnails