Nuffnang..

Nuffnang

Saturday, August 28, 2010

Petang sabtu...

Hari ini adalah hari Sabtu, bersamaan dengan 28 August 2010 ataupun 18 Ramadhan 1431 hijrah.. so lepas je abis buat kerja kat lab, aku pun balik le rumah.. letih dowh buat kerja lab, tangan penat sangat... aku terpaksa buat research aku arini coz dah terlambat nak buat, dh la aku balik Sarawak khamis depan.. so kena siapkan my research as soon as possible.. alhamdullillah, kerja aku on track walaupun tergelincir awal2 dulu.. tp buat kerja tu tak la penat mane pun, dah le dudok lam bilik air-cond.. lain kali aku buat post yang istimewa utk research aku ni.. haha..

Sambung lagi kisah petang aku ni.. sampai rumah, bukak tv tertengok le cerita hindustan kat TV2.. layan jugak tengok cerita tu, Sanjay Dutt berlakon taw, pelakon lain tu aku tak tau sangat la.. hehe.. tp aku tak abis tengok, coz kawan Sudan aku ajak pegi shopping baju... dia nak bagi kat org sbb dia dh nak balik Sudan lepas raya nanti..

cerita hindustan yg aku tengok, courtesy of this website...

Kawan Sudan aku bukan main lama dia shopping, dua jam dia dok memilih kaler baju and tudung.. aku ngn sorang lagi kawan aku, Kyle sampai naik penat tunggu.. habis je shopping, kami hantar dia pg rumah kawan dia then kami berdua balik..

Nak balik cepat bukan nya boleh makan awal kan, tapi hari ni plan nak masak for buka puasa nanti.. haha, malas nak makan makanan kedai ngn bazaar arini.. so kmi plan nak masak sup ayam + carrot + kentang + tomato.. senang je masak, potong segala bahan diatas, reneh dlm air mendidih dlm sejam, pastu siap la.. haha.. makan ala kadar je arini..

nampak macam entah apa2 kan, tapi sedap jugak la.. lengkap dengan ayam and sayur..

Disebabkan terlalu busy petang ni, aku tak sempat ar nak ber'blog-jogging'... tak sempat nak click sana-sini.. takper, ganti malam ni la.. sambil2 buat writing thesis.. haha..

okla, ciao cincau lu..

2 comments:

Puteri Dyla Qistina said...

hihi ^_^ gudluck in writing thesis :)

Azwandy Bin Muhamad said...

Saya pon layan tgk Munna Bhai...
Penuh dgn falsafah ceritanya...
Best!

Related Posts with Thumbnails