Nuffnang..

Nuffnang

Monday, November 23, 2009

Penangan Nasi Ayam Penyet


dah lamak sik nulis blog klaka Sarawak and aritok aku bercadang publish dis blog... aku sik tauk pa mimpi aku nulis benda tok coz i'm totally out of idea kinek tok... kali lekak makan nasi ayam penyet malam tadik kot... penangan nasi ayam penyet yang beregar 6 ringgit kat Bimmers... lamak ada sik makan antara favourite aku tok, nang susah ada la nak mencarik makanan tok kat melaya nun... kat sitok ja ada... haha, mun boleh jadi makanan rasmi negeri Sarawak jak tapi ada kita kenak serang Indon lak coz kita telah pun mencuri makanan warisan sidak...

aku sik dapat imagine makanan tok dijual kat tempat lain, other than Indonesia and Sarawak... mesti sidak complaint nasik apa tok.. tang ada jak bernasik, ayam goreng dengan segala jenis rumput rumpai ditanam tepi parit tok... but actually nasi berayam, berumput tok nang superbly nyaman... sikpat dipadah macam tok ajak, kitak orang mesti merasa, makan dirik empun.. leleh aik liur ko nulis benda tok... bila gik aku mok makan nasik Ayam Penyet tok?

malam tek nasik Ayam Penyet Pak Amit kat Bimmers, lain kali nasik ayam penyet kat kampong nun... lupak ku nama kedey ya... wajib pegi ya bah... hahaha...

2 comments:

Mia Mieyra said...

Kat Kampong? Raja Penyet ya ka?Ng nyaman cya..Hahaha..P org pdh (a friend to a friend) yg kat Raja Penyet ya ada simpan 'benda' x bgs kt ayam ya.. Soh kita dtg cya ajak2..Ptt la kmk mala dtg cya..Haha.."bnda" ya jilat ayam ya then kita mkn..lebih kurang gya la bunyinya..Haha..

P tok x blh juak cayak ilak. ney tauk propaganda nak menjatuhkan bisnes cdak maklum la owner Raja ya dh kua 2 keta import..Hihi..

Al-Hafyz said...

bena ka?? tok dah sampe tahap supernatural... lalu takut makan cya... haha... maybe juak propaganda orang..

Related Posts with Thumbnails